DAĞ BİSİKLETİ VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Royal-Diwa-Blog-wrapper

DAĞ BİSİKLETİ VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ


DAĞ BISIKLETI VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Kemer ve Tekirova doğa sporları için oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip olmaları ile ünlüdürler. Yüzyıllar boyunca büyük bir öneme sahip olan Likya Yolu’nun rotasında bulunan bu iki bölge yılın her döneminde doğa yürüyüşü yapmak ve dağ bisikleti ile çevreyi keşfetmek isteyenlerin ilgisini çekmektedir.

Doğa yürüyüşü ya da patika koşusu yapmak isteyenlerin popüler rotalarından olan Royal Diwa Tekirova Resort'un ev sahipliği yaptığı onlarca farklı rota bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok sevilen Tekirova - Olympos parkuru yaklaşık 26 kilometredir. Teknik seviyesi "zor" olarak belirlenen bu parkur 233 metre yüksekliğe kadar çıkmaktadır. 18 kilometrelik Tekirova - Çıralı, 10 kilometrelik Tekirova - Beycik diğer popüler parkurlardandır. Royal Diwa Tekirova Resort çıkışlı 3 parkurun yanı sıra yaklaşık  bölgeden 157 kadar daha farklı mesafe ve zorlukta parkur bulunmaktadır. Her parkurun zorluk seviyesi farklı olduğu için doğa yürüyüşünü bu parkurlarda yapmak isteyenlerin Royal Diwa Tekirova Resort' den bilgi alması tavsiye edilir. 

Kemer Beydağları Bisiklet Parkurları da bölgede dağ bisikletine binmek ve spor yapmak isteyenler için onlarca alternatif sunmaktadır. Tekirova çıkışlı onlarca parkur bulunmaktadır. Bu parkurlardan başlıca 3 tanesi Tekirova - Maden parkuru 37 kilometre, Tekirova - Çıralı parkuru 17,6 km ve Tekirova - Beycik - Çıralı parkuru 26,7 km’dir. Özellikle kamplı turlar yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu rotaların alternatif rotalar bulmak da mümkündür. Ayrıca Tekirova ve Kemer arasında bisiklet ile seyahat edebilir ya da bölgeyi bisikletle keşfedebilirsiniz.

arrow up Up